Stress in december


05-12-2012

December is een drukke maand. Naast Sinterklaas, kerst en oud en nieuw is het de maand van korte dagen en lange avonden. Tegelijkertijd het einde van het jaar op uw werk. Deze drukte brengt stress met zich mee. Lukt het u om alle verplichtingen te coördineren en tegelijkertijd een vrolijke bui te houden? Hoe kan mediation u helpen in deze drukke maand?


Het einde van het jaar is in zicht. Op kantoor worden doelstellingen uit de kast gehaald en een laatste poging ondernomen om deze te realiseren. Ook uw klanten willen graag nog zaken afronden voor 2013. U zit tot uw oren in het werk. Deze druk kan leiden tot een kort lontje: waarom moet dit nu? Zie je niet dat ik het druk heb?


Thuis is het ook een drukke tijd. Kinderen zijn gespannen: welke cadeautjes krijgen we dit jaar? Sinterklaas was in de stad en ze hebben van Piet snoepgoed gekregen. Reden genoeg om enthousiast te vertellen, net als u die onverwachte rekening openmaakt. Een reeks van goedbedoeld enthousiasme komt precies op het verkeerde moment en u reageert feller dan u wilt.


Ook de familie heeft een eigen invulling van de feestdagen. Bij de ouders langs, bij de schoonouders langs, gescheiden, dus nog snel een derde of vierde flitsbezoek. Als iedereen eindelijk bij elkaar is, is het tijd om te ontspannen, toch? Tussen het koken voor een grote groep, het inschenken van de drankjes voor iedereen en het aanhoren van commentaar van die tante die u alleen met kerst ziet?


Gelukkig is december voor veel mensen vooral een warme maand, van familie en bij elkaar zijn. Herkent u de stress hier boven? Denkt u dan eens na over mediation. Een mediator kan u namelijk ook helpen als u een gespannen situatie wilt verbeteren vóórdat het een conflict wordt. Bijvoorbeeld de omgangsvormen op het werk verbeteren, of betere familieverhoudingen thuis. Wat is uw voornemen voor 2013?Bron: mediator.nl