Mediator

Nederlands Mediation Instituut - NMI registermediator


Het Nederlands Mediation Instituut (NMI) is de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland. Het NMI biedt een duidelijke standaard naar de markt. 

Het NMI voorziet in Reglementen en Modellen, een door de Markt en de Rechtspraak erkend register van mediators, promoot mediation en onderhoudt contacten met relevante instellingen, bedrijven en overheden. Daarnaast is het NMI een professioneel, ondersteunend bureau dat naast de uitvoering van het kwaliteitsstelsel dagelijks voorlichting en onderseuning biedt aan gebruikers van mediation en aan mediators. 

Het NMI bestaat uit een bestuur, een directielid en de dagelijkse organisatie (het NMI bureau) met een beleidsafdeling en een uitvoerende organisatie. Het bestuur stelt het beleid vast en fungeert als breed maatschappelijk draagvlak van de organisatie en haar doelstellingen.
De dagelijkse leiding van de stichting en het bureau berust bij een algemeen directeur. Het NMI bureau zorgt voor de beleidsvoorbereiding en de uitvoering van het beleid. 
Vakgebied Specialisatie Postcode Afstand Zoekterm
1 t/m 10 van de 76 mediators in Nederland