Scheiden na de feestdagen


03-12-2012

Vlak na de vakantie en na de feestdagen neemt het aantal informatieaanvragen bij advocaten, scheidingsmakelaars en mediators toe. Partners komen tot de conclusie dat zij hun huwelijk willen beëindigen. Hoewel het initiatief om te gaan scheiden vaker bij de vrouw ligt, is het meestal de man die contact opneemt om informatie te vergaren.


De periode voorafgaand aan de feestdagen zijn geregeld weinig verrassend: partners hebben hun eigen draai en ritme gevonden. Hard werken om elkaar te ontlopen en zo blijven confrontaties uit. De feestdagen echter, zijn gericht op het gezin, als familie ben je bij elkaar, zit je op elkaars lip voor jouw gevoel. De verwachtingen van de feestdagen leiden tot een teleurstelling.


In goede tijden zijn de feestdagen een fijne tijd van het jaar. Gezellig als familie bij elkaar, lange avonden en gezelligheid. Koud buiten, warm binnen. Vooral de goede herinneringen blijven hangen, de verwachtingen zijn hooggespannen. Om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen, is een lastige opgave. Iedere kleine tegenvaller wordt als teleurstelling ervaren. 


Na de feestdagen komt het nieuwe jaar, de tijd van goede voornemens. Naast een keuze om een nieuwe start te maken, kunt u de manier van scheiden beïnvloeden. Kiest u voor een vechtscheiding? Of liever een gezamenlijke oplossing in goed overleg bij een mediator? De volgende mediators kunnen u helpen uw echtscheiding op een goede manier vorm te geven. Wat is uw goede voornemen?Bron: mediator.nl