Ontslagvergoeding


14-12-2012

Ontslag klinkt voor veel mensen als voorbode van ellende. Een belangrijk fundament van ons bestaan, de inkomsten om voor dat bestaan te betalen, valt weg. Voor andere kan het een kans zijn voor een nieuwe stap: zelf hadden ze deze stap niet gezet, maar toch biedt het een mogelijkheid om verder te gaan. Gouden handdruk en kantonrechtersformule zijn termen die direct te binnen schieten, maar is er ook een andere manier om afscheid te nemen?


Als werkgever en werknemer uiteen gaan, dan is de reden veel minder relevant dan op het eerste gezicht lijkt. Ontslag op staande voet buiten beschouwing gelaten. Of het bedrijf moet saneren, als een werkgever niet functioneert of als de wederzijdse klik er niet is: men gaat op zoek naar manieren om elkaar zwart te maken en zo de gouden handdruk te beïnvloeden. 

Meestal zijn werkgever en werknemer het eens: er moet iets veranderen. Voor de werknemer is zijn inkomen een erg belangrijk element en zeker in de huidige tijd is het een risico een andere baan te zoeken. Je geeft een hoop zekerheden op. Krijg je nog wel een vast contract? De arbeidsjaren beginnen weer bij nul te tellen. Als de zekerheid gegarandeerd was, zou je toch liever die andere baan nemen.

Door de kantonrechtersformule denken de meeste mensen in termen van geld. Dat is ook makkelijk: het is goed te vergelijken en je kan het overal voor inzetten. Het is echter niet een rendabele manier als werkgever en werknemer samen naar een oplossing zoeken. Creatief denken kan een oplossing voortbrengen die niet voor de hand ligt en beter is dan naar de rechter. Al is het maar omdat twee partijen de kosten van hun advocaat besparen.


Ter illustratie een voorbeeld. Martijn is consultant bij ATG Consultancy. Martijn doet zijn werk, maar het enthousiasme is niet meer zichtbaar. Martijn is het niet eens met de lijn die gekozen wordt binnen ATG Consultancy, hij zou het anders doen. Hoewel hij niet actief op zoek is naar ander werk, houdt hij wel oren en ogen open. Annelies is als partner bij ATG Consultancy, Martijn's directe leidinggevende. Ook zij is niet tevreden. Martijn doet zijn werk wel, maar zet niet die stap extra.

Omdat het economisch slecht gaat met het bedrijf heeft ATG Consultancy alle inzet nodig. Annelies besluit nog een laatste keer te gaan praten, voordat ze een ontslagprocedure start. Na een tijd praten blijkt de ontslagprocedure niet meer nodig: Martijn gaat als zelfstandige aan de slag. Zo bedient Martijn de cliënten die voor ATG Consultancy te klein en onrendabel zijn. Deze worden nu door de concurrent overgenomen. Voor Martijn zijn deze cliënten wel rendabel omdat hij vanuit huis werkt en veel lagere kosten heeft. ATG Consultancy geeft Martijn de eerste 2 jaar een omzetgarantie van 60% van zijn huidige inkomen en ook kan hij gebruik van de opleidingsfaciliteiten binnen ATG Consultancy.

Let op: raadpleeg altijd een arbeidsrechtspecialist voordat u een overeenkomst sluit: de gekozen bewoording kan grote gevolgen hebben voor onder andere sociale zekerheden en pensioen.

Wilt u ook onder leiding van een mediator zoeken naar een oplossing die voor beide partijen beter is dan naar de rechter? De volgende mediators specialiseren zich in ontslagzaken, ook voordat er sprake is van ontslag.


Bron: mediator.nl