Familieverhoudingen en Mediation


01-11-2012

De verhoudingen zijn binnen iedere familie anders. Familieverhoudingen zorgen voor gezelligheid en warmte, maar ook voor langlopende conflicten. Familieverhoudingen verbeteren is niet eenvoudig, maar vaak leeft de behoefte om op een prettige manier met uw familie om te gaan. Bij familieverhoudingen kan een mediator een belangrijke rol kan spelen. Door open te spreken tijdens de mediation kunt u samen een vorm vinden die voor uw familie werkt.


Het beeld dat we van familieverhoudingen op televisie zien, is niet altijd de manier waarop uw familie met elkaar om gaat. In goede tijden zorgt een goede verhouding binnen de familie voor een prettige sfeer, voor steun en voor vertrouwen. Als de familieverhoudingen verstoord raken, kan dat omslaan en lijkt het nooit meer goed te komen. Heeft u mediation overwogen?


Bij een nieuw huis, krijg je nieuwe buren; bij een nieuwe baan nieuwe collega's; een nieuwe familie is niet zo eenvoudig. Als de familieverhouding verslechtert, kan het contact tot een minimum beperkt worden. Er blijven echter altijd momenten dat je aan elkaar gebonden bent. Denkt u bijvoorbeeld aan het afhandelen van een nalatenschap.


Verstoorde familieverhoudingen hebben baat bij mediation. Al leidt dit niet tot innig contact, een mediator kan helpen de communicatie te verbeteren. Door verstoorde familieverhoudingen op te lossen voordat er een urgente noodzaak is, geeft alle familieleden de mogelijkheid om zich bij het verlies van een dierbare te richten op dat verlies. Hoewel mediation ook op dat moment u helpt, kunt u een mediator ook eerder inschakelen.


De volgende mediators zijn gespecialiseerd in familieverhoudingen. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden.


Bij een conflict over een erfenis, zijn de deze mediators u graag van dienst.Bron: mediator.nl